Center trajnostne mobilnosti Postojna

Center trajnostne mobilnosti Postojna

 

Center trajnostne mobilnosti Postojna (CTM Postojna) je vzpostavila Občina Postojna, da bi ponudila podporno okolje za razvoj, koordinacijo in promocijo kolesarjenja, hoje, uporabe javnega potniškega prevoza in drugih okolju prijaznih načinov premikanja. Zaživel je v središču Postojne na lokaciji nekdanjega turistično-informacijskega centra na Tržaški cesti 59a, kjer je odprt šest dni na teden.

CTM Postojna pod eno streho združuje svetovanje glede vsakodnevnega potovanja (osebni mobilnostni načrti, vozni redi, stanje v prometu), upravljanje sistema izposoje koles POSbike (vzdrževanje, servis, informacije o sistemu izposoje), servis koles, skirojev in športne opreme, upravljanje s polnilnicami za električna vozila ter s sistemi za avtodome in kolesa. Obsega tudi pokrito kolesarnico, v njem pa je prostor za raznolike aktivnosti za dvig ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti. Na spletu bo CTM Postojna mogoče najti na strani Mobiln.si.

Proces ustanavljanja CTM Postojna je potekal po skupnostnih načelih, da bi center čim bolj naslavljal potrebe lokalnega prebivalstva. Vsebine so predlagali občani v okviru javnih razprav, ki jih je Občina Postojna izvedla z organizacijama Focus in Umanotera v okviru programa podpore lokalnim skupnostnim pri projektu LIFE IP CARE4CLIMATE.

Lokacija

Postojna

Nosilec dobre prakse

Občina Postojna
Ljubljanska 4
6230 Postojna

Nazaj na zemljevid