Knjižnica REČI – Mladinska postaja Moste

Knjižnica REČI – Mladinska postaja Moste

 

Zakaj bi kupovali stvari, ki jih potrebujete le enkrat ali nekajkrat, če si jih lahko izposodite? Druga knjižnica REČI v Ljubljani je zrasla v Mladinski postaji Moste, v prvem nadstropju Tržnice Moste na Zaloški cesti v Ljubljani.

Knjižnica REČI Moste je odprta ob torkih, sredah in četrtkih od 15. do 18. ure. V knjižnico se lahko včlanite s članarino, ob izposoji poravnate simbolno izposojevalnino ali pa prinesete kot donacijo za souporabo predmet iz seznama želja.

Knjižnica REČI temelji na souporabi in zmanjšanju potrošništva, torej kupovanja reči, ki jih le po nekajkratni uporabi ne uporabimo več, kljub še vedno trajajoči funkcionalnosti (npr. kuhinjski aparati, delovno orodje itd.). Namesto, da kupimo, si raje izposodimo v Kknjižnici REČI, ki deluje enostavno, po klasični knjižnični izposoji. S tem privarčujemo čas in denar ter hkrati ne bremenimo okolja.

Knjižnica REČI Moste vodi seznam in album slik reči za izposojo, ki je dostopen na Facebook strani Knjižnica REČI Moste, oblikovali pa so tudi seznam želja, ki jih Knjižnica REČI Moste še potrebuje. Če imate kateri predmet iz seznama doma, ga bodo z veseljem sprejeli. Prinesete pa lahko tudi druge še uporabne reči, ki jih ne potrebujete več.

V Knjižnici REČI Moste so v sodelovanju s podjetjem Zeos organizirali tudi izmenjevalnico električnih aparatov. V poseben kotiček lahko prinesete še delujoč aparat in ga zamenjate za drugega. Imajo pa tudi zabojnik za pokvarjene električne aparate, ki gredo potem v reciklažo.

Fotografiji: arhiv Mladinske postaje Moste

 

Lokacija

Ljubljana

Nosilec dobre prakse

Mladinska Postaja Moste (1. nadstropje Tržnice Moste)

Zaloška cesta 55 

1000 Ljubljana

[email protected]

Viri

https://www.facebook.com/KnjiznicareciMoste/

Nazaj na zemljevid