Program podpore občinam v kar štirih občinah 

V aprilu smo objavili razpis za program podpore občinam pri izvajanju projektov skupnostnega upravljanja z življenjskimi viri. Na razpis so se lahko prijavile občine na katerikoli stopnji projektne ideje, vključno s tistimi, ki so še na začetku in ki želijo na participativen način identificirati področja in projekte skupnostnega upravljanja in se povezati z deležniki v lokalnem okolju, kot tiste, ki že imajo konkretno idejo in jo želijo preveriti in pripeljati bližje k izvedbi.

Program bo oblikovan po meri vsake občine, njegov namen pa je opremiti občine z veščinami za participativno vodenje pricesov v občini.

Glede na potrebe v občini bo lahko zajemal pregled razpoložljivosti in razvojnega potenciala življenjskih virov v občini; razvoj projektne ideje in izvedbo delavnic posvetovanja v lokalni skupnosti; participatorno vodenje procesa sprejemanja občinskih strategij; pregled različnih možnosti financiranja skupnostnih projektov; in podporo pri komunikaciji z deležniki v lokalni skupnosti.

Zaradi dobro spisanih prijav in potenciala za trajnostno upravljanje z viri v skupnosti, ki smo ga videli v prijavljenih občinah, smo za sodelovanje v programu izbrali kar štiri občine. Program bomo tako izvajali v naslednjih občinah:

–       Loški Potok

–       Hrastnik 

–       Škofja Loka

–       Ptuj

Z nekaterimi občinami smo že izvedli prve sestanke in veselimo se sodelovanja v prihajajočih mesecih.

Vabimo vas, da na spletni strani dovoljzavse.si in FB strani DovoljZaVse naše aktivnosti spremljate še naprej.

 

Program »Podpora občinam pri izvajanju projektov skupnostnega upravljanja z življenjskimi viri« izvajata organizaciji Umanotera in društvo Focus, poteka pa v okviru projekta LIFE17 IPC/SI/000007 – LIFE IP CARE4CLIMATE, ki je sofinanciran iz programa LIFE in iz Sklada za Podnebne spremembe.

 

                                

Program podpore občinam v kar štirih občinah 

Želite dodati svojo prakso?

Vnos prakse