Izmenjevalnice reči v MOL

V duhu spodbujanja in promocije krožnega gospodarstva med zaposlenimi je Mestna občina Ljubljana v več upravnih prostorih vzpostavila izmenjevalnice reči za sodelavce v mestni upravi.

V njih uporabni predmeti prehajajo od enega lastnika k drugemu. Oddati jih je mogoče anonimno, edini pogoj je tehtanje pred oddajo in pred ponovno uporabo ter vpis teže v e-obrazec. Sodelavci in sodelavke tako na enostaven način skrbijo za podaljšano življenje tekstilnih izdelkov, keramičnih in steklenih izdelkov, knjig, glasbil, igrač… Kar ostane na polici več kot 6 mesecev, pa oddajo v Center ponovne uporabe.

Poleg mestne uprave je dobro prakso posvojil tudi mestni stanovanjski sklad, ki je že uredil izmenjevalnice reči v več stanovanjskih stavbah v občinski lasti ter na ta način spodbuja k izmenjavi in ponovni uporabi najemnike in najemnice neprofitnih stanovanj.

V skladu s strategijo prehoda v krožno gospodarstvo namerava Mestna občina Ljubljana do leta 2027 vzpostaviti izmenjevalnice reči na najmanj 30 lokacijah delovanja velike mestne družine.

 

Izmenjevalnica reči v Mestni občini Ljubljana

Lokacija

Ljubljana

Nosilec dobre prakse

Mestna občina Ljubljana

kontakt: [email protected]

Nazaj na zemljevid