Izposojevalnica stvari Logatec

V večgeneracijskem skupnostnem centru Hiša Sadeži družbe Logatec, ki deluje v okviru Slovenske Filantropije, od sredine septembra 2021 deluje Izposojevalnica stvari Logatec. Namenjena je občanom in občankam Logatca, ki si lahko brezplačno izposodijo največ dva predmeta za 7 dni. Na voljo imajo najrazličnejše kuhinjske in športne pripomočke, orodje, manjše gospodinjske aparate, izdelke za prosti čas… Izposoja je možna trikrat tedensko v popoldanskem času med 15. in 18. uro in enkrat v dopoldanskem času med 8. in 10. uro.

Logaška izposojevalnica stvari je zaživela na pobudo ene izmed aktivnih občank, Maje Nagode, ki živi “brez odpadkov” in je zgled na tem področju. Predmete za izposojo so delno prispeli občani in občanke, nekaj pa so jih kupili z denarjem, ki jim ga je Občina Logatec dodelila na podlagi podane pobude v okviru participativnega proračuna. Občina Logatec participativni proračun oblikuje že od leta 2018, za leto 2021 so v ta namen predvideli 50.000 evrov sredstev.

Namen izposojevalnice stvari je spodbujati souporabo predmetov, ki so sicer le občasno v uporabi, in zmanjševanje količine odpadkov. Gre za okolju prijazno alternativo masovni potrošnji, prek katere lahko vsi v skupnosti prispevajo k manj odpadkom in manjši porabi naravnih virov.

 

Lokacija

Logatec

Nosilec dobre prakse

PE Slovenske filantropije Logatec
Hiša Sadeži družbe Logatec
Tržaška cesta 148, 1370 Logatec

[email protected]

[email protected]
051 315 162

Nazaj na zemljevid