Kolesarsko društvo Rajd

Kolesarsko društvo Rajd

 

Kolesarsko društvo Rajd je nastalo leta 2005 na pobudo enako mislečih kolesarskih navdušencev, ki so se družili, furali in razmišljali na istem mestu – propadajoči, več kot 15 let stari BMX progi ob Linhartovi cesti. Ob podpori Mestne občine Ljubljana so se člani takrat majhnega društva uspešno lotili prenove proge, nato pa ustanovili še tekmovalno ekipo, ki šteje že več kot 40 licenciranih tekmovalcev. Klub je hitro prerasel BMX okvirje in v svoje vrste povabil gorske in druge kolesarje, leta 2009 pa ustanovil še mednarodno tekmovalno ekipo, ki označuje tudi začetek profesionalnega delovanja društva. V letu 2014 je KD Rajd – znova ob podpori MO Ljubljana – ustanovil panožno kolesarsko šolo za vzgojo mladih kolesarjev v različnih disciplinah gorskega kolesarstva ter BMX-u.

Rajd tudi upravlja in gradi poligone za kolesarje – poleg asfaltnih Koloparkov je društvo odgovorno še za Bike Park Ljubljana in BMX Park Ljubljana. Na vseh objektih ter tudi na drugih lokacijah v naravi izvaja programe za rekreativne kolesarje: programe Gremo na kolo (organizirana vadba, tečaji, mini Rajd pokal, nočni sešni), delavnice, kampe ter izlete po okoliških hribih. Programe sofinancira Mestna občina Ljubljana in so brezplačni za vse udeležence.

Lokacije:
Bike Park Ljubljana (Podutik), BMX Park Ljubljana (Linhartova cesta), KoloPark Spodnja Šiška (Hala Tivoli), KoloPark Bežigrad (Linhartova cesta), KoloPark Fužine (Rusjanov trg)

 

 

Lokacija

Ljubljana

Nosilec dobre prakse

Kolesarsko društvo Rajd
Dergomaška 61, 1000 Ljubljana

E-naslov: [email protected]

Nazaj na zemljevid