Tkalka- sodelovalni prostor v Mariboru

Tkalka- sodelovalni prostor v Mariboru

Tkalka je stavba in je skupnost. Alternativna poslovna stavba v središču Maribora je po petih letih prostorskega samevanja odprla vrata jeseni 2014 ter tako na 2500 m² postala ustvarjalno-podjetniški sodelovalni/coworking prostor in vse od takrat nudi streho nad glavo množici vztrajnih in ustvarjalnih ljudi, še posebej iniciativam s področja socialne ekonomije in lokalnega razvoja. Svoje ime je dobila po Tkalskem prehodu, uličici v centru Maribora, kjer se nahaja, je pa ime kar posrečeno, saj se pod njihovo streho neprestano tkejo oz. kar “tkalijo” povezovalne ideje – tu nastajajo podjetniške in razvojne zgodbe s poudarkom na družbenem inoviranju, zadružništvu, socialnem podjetništvu, trajnostnem turizmu, sodobnem fabriciranju, medgeneracijskem povezovanju in sodelovanju, odprtokodnih načelih ter novih družbenih praksah.

V letu 2016 je dozorel čas, da ta neformalna skupnost dobi tudi svojo pravno-formalno podobo. Tkalka je tako postala TKALKA, zadruga za razvoj družbenih in tehnoloških inovacij z.b.o., socialno podjetje (kratko: TKALKA, razvojna zadruga z.b.o., so.p.).

Osnovni namen zadruge je spodbujanje razvoja lokalnega, regionalnega in širšega družbenega ter gospodarskega okolja na temelju družbenih inovacij, kreativnih tehnologij, socialne ekonomije, razvoja človeških potencialov, krožnega gospodarstva, lokalnih virov ter odprte in vključujoče družbe. Več o včlanitvi v zadrugo in o različnih tipih članstva lahko najdete na spletni strani Tkalke.

Lokacija

Maribor

Nosilec dobre prakse

TKALKA – Alternativna poslovna stavba
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
E-pošta: [email protected]

Nazaj na zemljevid