Eksperimentalni prostor Teren

Eksperimentalni prostor Teren

“Teren” je projekt začasne rabe in krožnega gospodarstva Mestne občine Ljubljana, ki poteka na lokaciji mirujočega gradbišča na Masarykovi cesti v Ljubljani (med Resljevo in Kotnikovo ulico, zraven Tomanovega parka).
Teren je namenjen eksperimentom vseh vrst: vrtnarskim, športnim, družabnim, majhnim, velikim, resnim in neumnim.
Zgodba Terena se je pričela s povabilom s strani MOL in Javnega podjetja Snaga, da KD prostoRož vzpostavi prostor in zažene oblike sodelovanja na lokaciji mirujočega gradbišča.
Začasna raba je priložnost, s katero lahko neizkoriščeni prostori dobijo nov namen – takšen, ki odpira možnosti druženja in povezovanja, učenja in igre.
ProstoRož se je povezal s športno-kulturnim društvom GOR in zavodom UAUU, ki sta vzpostavila urbani park s fitnes napravami in opremo ter z Waldorfsko šolo, ki je uredila vrtičke in postavila klopi. Pridružilo se je še Zavetišče za zavržene rastline, ki bo postavilo rastlinjak, poleti pa so potekale otroške delavnice Na divje v sodelovanju z Nino Vastl in in Malo ulico.
Teren je pripravljen in njegov namen je, da se društva, organizacije ali posamezniki še naprej povezujejo med seboj in uporabljajo prostor za izvajanje različnih delavnic, piknikov, dnevov odprtih vrat, umetniških in glasbenih projektov, vrtnarskih in kuharskih podvigov…
Vsa oprema je izdelana iz odpadnih predmetov in materialov, najdenih v zbirnem centru Snage Ljubljana. Teren bo odprt vsaj leto dni.

 

 

Lokacija

Ljubljana

Nosilec dobre prakse

Nosilec: Mestna občina Ljubljana
Koordinator: KD prostoRož
Rimska ulica 22, 1000 Ljubljana
T: +386 (0)590 19 088
E: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/prostoRoz

Nazaj na zemljevid