Nucarnica

Nucarnica

V Centru ponovne uporabe Velenje je po principu knjižnice reči zaživela Nucarnica, s katero je občankam in občanom omogočena souporaba predmetov, ki jih potrebujejo le občasno.

Zbiralna akcija predmetov za velenjsko izposojevalnico stvari je potekala tudi v sodelovanju z družbama ZEOS in PUP Saubermacher.

V izposojevalnici stvari Nucarnica so za souporabo na voljo predmeti po naslednjih sklopih: avdio-video oprema in tehnika, predmeti za organizacijo zabave, orodje in pripomočki za urejanje okolice, pripomočki za potepanja in šport, pripomočki za urejanje okolice, mali kuhinjski aparati, gospodinjski aparati idr.

Izposoja poteka prek spletne platforme, na kateri pa so možne tudi rezervacije, prevzem pa poteka v Centru ponovne uporabe Velenje. Za izposojo v Nucarnici se je potrebno obvezno najprej REGISTRIRATI,  izposoja pa je mogoča s članstvom ali brez. Člani si izdelke izposojajo brezplačno, izjema so vrednejši predmeti – v tem primeru plačajo uporabnino in kavcijo, ki jo dobijo ob vrnitvi stvari povrnjeno. Za včlanitev velja tudi donacija uporabnega predmeta.

Souporaba prinaša številne prednosti tako uporabniku kot tudi okolju – privarčujemo prostor in denar, hkrati pa s trajnostnim in odgovornim ravnanjem prispevamo k zmanjšanju odpadkov, manjšemu ogljičnemu odtisu in ohranjamo planet za prihodnje generacije.

Lokacija

Velenje

Nosilec dobre prakse

Center ponovne uporabe Velenje

Šaleška cesta 2D, Velenje

[email protected]

031 683 959

Nazaj na zemljevid