Prevoz.org – Spletni portal za koordinacijo prevozov

Prevoz.org – Spletni portal za koordinacijo prevozov

 

Spletna stran Prevoz.org je bila prvotno namenjena študentom pri koordinaciji in predhodnem dogovarjanju prevozov znotraj Slovenije, danes pa jo v ta namen uporabljajo tudi drugi in tudi za usklajevanje mednarodnih prevozov.

Ponudniki prevoza so večinoma osebe, ki imajo zagotovljen lasten prevoz, a bi radi iz različnih razlogov peljali še koga. Iskalci prevoza na drugi strani iščejo prevoz v določen kraj. Namesto klasičnega štopanja na Prevoz.org sporočijo, kam se želijo peljati, priložijo kontaktne informacije in čakajo na klic nekoga, ki jim lahko pomaga.

Registracija na portalu Prevoz.org je brezplačna. Stran omogoča tudi oblikovanje skupin prevozov, namenjenih ponudnikom prevozov, ki se redno vozijo iz/v določeni del mesta.

Za posameznike je vožnja z deljenjem avtomobila finančno bolj ugodna, saj si delijo stroške za gorivo. Sopotništvo prispeva tudi k bolj racionalni rabi energije v prometu, ko se namesto enega voznika v avtomobilu pelje več oseb, kar pozitivno vpliva na okolje (podnebne spremembe, kakovost zraka) in zdravje ljudi.

Lokacija

Ljubljana

Nosilec dobre prakse

Brnčičeva ulica 13, Ljubljana

[email protected]

[email protected]

Nazaj na zemljevid