PLATFORMA
ZA TRAJNOSTNO
UPRAVLJANJE
Z VIRI
SKUPNOSTI

 width=

Pravno obvestilo

Piškotki

Spletna stran Dovolj za vse uporablja piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Nujni sistemski piškotki

Nujni sistemski piškotki so potrebno za normalno delovanje spletne strani. Navedeni piškotki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcionalnosti na spletni strani. Navedeni piškotki ne hranijo nobenih osebnih informacij.

Piškotki, ki niso nujno potrebni za delovanje spletne strani

Storitev Google Analytics nastavi naslednje piškotke:

  • _ga 2 leti      To naključno ustvarjeno število se uporablja za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta.
  • _gid 24 ur      To naključno ustvarjeno število se uporablja za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta.
  • _gat 1 minuta  Omjevanje pogostosti zahtevkov.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna trgovina ob vašem obisku pošlje brskalniku (Firefox, IE Explorer, Edge, Opera, ipd.). Tako vas spletna trgovina prepozna in si s tem zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Varstvo osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bomo v skladu z veljavno nacionalno in evropsko zakonodajo varovali zaupnost vseh posredovanih osebnih podatkov, ki nam bodo posredovani na podlagi izrecne privolitve posameznika. Posredovane osebne podatke bomo uporabili izključno za namen, za katerega so pridobljeni in ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja.

Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabljali za nobene druge namene niti jih ne bomo brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika posredovali tretjim osebam, razen če bi bili k temu zavezani na podlagi zakonodaje.

Izvajamo organizacijske in tehnične varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov ter preprečujemo slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica oziroma do uveljavitve pravice do izbrisa. Prav tako bomo v skladu s splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov spoštovali pravice posameznikov do dostopa, popravka, omejitve obdelave in ugovora.

V primeru zaznane kršitve varstva osebnih podatkov se zavezujemo, da bomo brez odlašanja obvestili informacijskega pooblaščenca in posameznika, če bo nedvoumno, da obstaja resna nevarnost, da bi lahko bile njegove pravice ogrožene.

Upravljavec, Focus, društvo za sonaraven razvoj, Maurerjeva 7, 1000 Ljubljana, se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2, Ur. l. RS št. 163/22) ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.

Pridružujemo si pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremenimo, tako da novo različico objavimo na spletni strani.